Skip to content Skip to footer

Starta egen digital mässa

Vill ni arrangera egna mässor online? Då kan vi hjälpa er. 3D-plattformen Virtual Fair används för att skapa och genomföra digitala mötesplatser online. Den primära målgruppen är företag som vill använda vår plattform för att sälja och arrangera egna mässor och möten för deras kunder. Vi erbjuder tjänster inom teknik, försäljningsrättigheter, marknadsföring och projektledning. Genom avancerad 3D-teknologi och marknadsledande verktyg skräddarsyr vi mässorna efter kundernas önskemål så att den digitala miljön liknar den fysiska. 3D-plattformen ligger i Amazons globala servermiljö som håller högsta tänkbara säkerhetsnivå. Starta en digital mässa med oss!

Digitala tvillingar av verkligheten

En stor fördel med Lanseras digitala mässplattform är möjligheten att skapa miljöer som liknar verkligheten. Med hjälp av fotografier från önskade miljöer skapar vi digitala tvillingar i plattformen som gör att utställare och besökare känner igen sig. För många kunder är målet att man knappt ska kunna se skillnad på de digitala och fysiska mässorna när man tittar på bilder i efterhand.

Enkelheten

När miljön väl är på plats är det enkelt att lägga till fler mässhallar och fylla dem med montrar som utställarna själva kan fylla med innehåll – lika enkelt som att fylla i sin Linkedin-profil.

”Vi hjälper företag och organisationer att pandemisäkra sina evenemang”

Matchar utbud och efterfrågan

För att skapa bästa möjliga upplevelse är mässplattformen anpassad för att matcha utbud och efterfrågan. I stället för att besöka 100 utställare för att hitta rätt utbildning låter vi plattformen anpassa urvalet av utställare efter besökarens preferenser. Är man till exempel ute efter en juristutbildning visas således endast skolor som erbjuder dessa alternativ.

”Digitala mässor är här för att stanna – bra för miljön, kostnadseffektivt och mätbart”

Exempel på utomhusmiljö

Exempel på montermiljö

Exempel på användningsområden

Vi använder tekniken för att skapa verklighetsförankrade miljöer i en allt mer digitaliserad värld.

Spårbarheten

I en fysisk mässa är det svårt att hålla reda på vilka som besöker utställarnas montrar, speciellt med 10 000-tals besökare. I vår plattform registreras alla händelser, vilket innebär att utställarna i förväg kan se vilka som anmält sig och vilka intressen de har, att de i realtid kan se vilka personer som besöker montern, varpå du kan starta en konversation via video, telefon eller chatt, boka möte, dela produktblad och visa filmklipp. Efter mässan kan man ta del av statistik och information om alla händelser i utställarens monter, vilka som laddat ned produktblad, tittat på film, bokat möten osv, för att därefter kunna återkoppla till intresserade elever.

Säkerheten

Vår plattform ligger i Amazons mycket säkra servermiljö inom EU och följer alla riktlinjer för GDPR. Region Stockholm, Polisen och Skatteverket är några exempel på användare av mässplattformen Lansera Virtual Fairs.

Så fungerar det

När en specialdesignad mässa är skapad är den lätt att anpassa och återanvända om och om igen.
Mässarrangören betalar en startavgift per evenemang och sedan en avgift per monter.

Funktioner
 • Anpassat 3D-tema (valfritt)
 • Reagerar på PC och mobil (iOS, Android)
 • Kommunikation via text, ljud och video
 • Kalendersystem
 • Mötesrum för videokonferenser och chatt
 • Frågeformulär
 • Marknadsanalys i realtid
 • Matchningsteknologi (utställare / besökare)
 • Webbseminarier live eller inspelade
 • Kontakta oss för en demonstration
Tillkommande kostnader
 • Virtuell tvilling anpassad 3d-miljö (engångskostnad)
 • Vårt standardserviceavtal
 • Extra sever kapacitet (över 3.000 användare)
 • Live Streaming (högupplöst)
 • Andra anpassningar och tjänster (separata offerter)
Tekniska fakta
 • Amazon molnserver-miljö
 • PHP webbaserad applikation
 • JavaScript frontend
 • Multi-teknik
Case: Job Fair 2020

Lansera och samarbetsparten Eures erbjöd Internationella utställare att rekrytera och informera nordiska och internationella arbetssökande. Nio olika utställare deltog på mässan. Totalt laddades 108 jobb upp under eventet. 754 jobbsökande registrerade sig och 505 deltog. Hela 75% av de arbetssökande lämnade in en jobbansökan.

Case: Education Media Group

Hela 65% av alla besökare på, en av våra kunders, senaste utbildningsmässa lämnade in en intresseanmälan för utbildning. Mässan använde Virtual Fairs och planerar att använda plattformen för 50 kommande event. Deras utbildningsplattform används av 4 000 universitet i 50 länder och har 3 000 000 unika besökare varje månad.

 

Vill ni veta mer?

Contact

Headquarters – Stockholm
Jungfrugatan 6, 114 44 Stockholm

 

Branch office – Leksand
Siljansvägen 726, 793 94 Tällberg

E-post: info@lansera.se

LANSERA AB

Registered Company
Stockholm
Org.number: 556518-2523
F-Tax: Registered
VAT: Registered
VAT: SE556518252301

Lansera © 2022. ALL RIGHTS RESERVED.